Je bent hier: Blog Televisie

Televisie

Zenderwijzigingen

ON maakt gebruik van de televisiedienst van KPN. Het zenderaanbod bij KPN wijzigt op basis van klantonderzoek. Er worden twee zenders verwijderd en je krijgt daar enkele nieuwe zenders voor terug. Daarnaast worden een aantal zenders in HD-kwaliteit toegevoegd. Bekijk hier een volledig overzicht van de wijzigingen. 

Lees meer

Programma gemist? Terugkijken doe je vanaf april zo!

Vanaf april 2018 wordt een wijziging doorgevoerd in de manier waarop je programma’s kunt terugkijken. De functie ‘Programma Gemist’ komt te vervallen. Dit betekent dat je vanaf dat moment alleen nog programma’s kunt terugkijken via de TV gids.

Lees meer

De ontwikkeling van radio in Nederland

Een maand van de muziek kan natuurlijk niet voorbij gaan zonder aandacht te besteden aan de geschiedenis van radio in Nederland. Nederland liep met deze nieuwe techniek niet bepaald voorop, maar de ontwikkeling is wel bijzonder. Daar vertellen wij graag wat meer over. 

Lees meer

Weetjes over het songfestival

Deze week is het weer zover, het Eurovisie Songfestival. Dit jaar vindt het festijn van het Europese liedje plaats in Kiev. De hoofdstad van Oekraïna biedt dus 3 avonden kijkplezier. De halve finales vinden plaats op 9 en 11 mei, de finale op 13 mei.

Het songfestival bestaat al 61 jaar, wij hebben wat leuke feitjes over die periode op een rij gezet.  

Lees meer

De lachband; irritant of onmisbaar?

Iedereen die wel eens een televisieopname heeft bijgewoond, weet dat het publiek vooraf wordt geënthousiasmeerd. Een enthousiast applaus van het publiek beïnvloedt het enthousiasme thuis voor de buis. Bij komedies is het niet het applaus, maar de lach die de grappen kunnen versterken. En om dat effect een handje te helpen wordt regelmatig de lachband ingezet. 

Lees meer

HBO stopt, uitbreiding Plus pakket

Vanaf 1 januari 2017 zal HBO niet meer beschikbaar zijn in Nederland. Daarom kun je vanaf die datum niet meer kijken naar de zenders HBO, HBO 2 en HBO 3. Ook kun je HBO Go en HBO On Demand niet meer gebruiken en vervallen uw opnames. Het Plus pakket wordt vanaf die datum fors uitgebreid!

Lees meer

Zender van de maand: Discovery Science

Elke maand kijk je gratis naar een zender uit ons Plus Pakket. In november kun je 24 uur per dag jezelf verwonderen over populaire wetenschap op de zender Discovery Science. Je vindt de zender op kanaal 26 of 33 van je Interactieve TV.

Lees meer

Een terugblik op tv-kijken

De laatste 50 jaar is tv-kijken enorm veranderd. Zwart-wit naar kleur, beeldbuis naar platte tv en van één zender naar een pakket met tientallen zenders. En er komt steeds meer bij: termen als HD, Interactief en digitaal tv-kijken, de ontwikkelingen op tv-gebied gaan erg snel. Daarom houden wij je daarvan graag op de hoogte, op een manier zodat jij het ook begrijpt! 

Lees meer

Zo sluit je externe apparatuur aan

Hoe kan ik externe apparatuur, zoals videorecorders, versterkers en Home Cinema Sets, aansluiten op Interactieve TV? Deze vraag wordt regelmatig aan ons gesteld. Wij geven je graag een antwoord. 

Lees meer

Haal jij alles uit jouw Interactieve TV?

De meeste mensen weten wel wat Interactieve TV te bieden heeft: betere beeldkwaliteit, standaard meer zenders, programma’s opnemen en live pauzeren. Waar velen niet van op de hoogte zijn, is dat er nog veel meer opties zijn! Wij vertellen je graag hoe jij echt alles uit jouw Interactieve TV haalt. 

Lees meer

Het tv-kijken van de toekomst

Hoe de toekomst eruit zal zien, is natuurlijk onbekend. Ook op het gebied van tv-kijken. Trends en ontwikkelingen voorspellen wel wat we kunnen verwachten. Benieuwd? Wij vertellen je graag meer! 

Lees meer

Interactieve TV: Jij vraagt, de TV geeft

Vroeger was televisie eenrichtingsverkeer. De televisiezenders bepaalde wanneer je klaar moest zitten voor de televisie. Als je de TV niet stipt om acht uur aan had staan, had je (een stuk van) het journaal gemist en kon je wachten totdat je het nieuws in de ochtendkrant terug kon lezen.

Lees meer

Smart TV: zappen én appen

Internetten op een computer, laptop, tablet of mobiele telefoon, inmiddels is het de gewoonste zaak van de wereld. Maar wist je dat tegenwoordig ook veel mensen internetten op hun tv? Daarvoor maken ze gebruik van een Smart TV. Nieuw voor jou? Wij geven je graag meer informatie.

Lees meer

Tips voor goede binnenhuisbekabeling

Onze monteurs hebben vaak de beste tips hoe je optimaal gebruik kunt maken van onze diensten. En uiteraard delen wij die tips graag met jou! Deze keer bespreekt onze monteur het belang van goede binnenhuisbekabeling.

Lees meer

Hoe ga ik om met mediagebruik bij kinderen?

Met de komst van smartphones, tablets, computers en de toename van het aantal televisies in huis, is het beeldschermgebruik onder kinderen de laatste jaren enorm toegenomen. Veel ouders vragen zich dan ook af hoeveel uur ‘beeldschermgebruik’ nog gezond is? 

Lees meer