Je bent hier: Maand van Maand van de Toekomst

Augustus: Maand van de Toekomst

Maand van de Toekomst 

Waar vroeger de technologie zich langzaam ontwikkelde, is dat vandaag de dag een stuk anders. Wat een jaar geleden nog als toekomstige ontwikkeling gezien werd, kan nu al zomaar weer verouderd zijn. Deze maand nemen wij je mee in de huidige ontwikkelingen die onze toekomst wellicht zullen veranderen. 

      

Jouw leven wordt makkelijker met domotica 

De verwarming die vanzelf aan- of uitspringt, verlichting die vanzelf uitgaat als je een ruimte verlaat en live op je smartphone zien wie er bij jou aanbelt. Dergelijke functies noemen wij domotica. Wij vertellen je hier graag meer over.
Lees verder >

De digitale en de echte wereld smelten samen 

Waar is een virtual reality bril goed voor en waarom staat er in hemelsnaam iemand Pokémon te vangen in jouw voortuin? Wij vertellen je graag meer over de virtuele werelden en hoe deze overlopen in de échte wereld.
Lees verder >

Het tv-kijken van de toekomst 

Hoe de toekomst eruit zal zien, is natuurlijk onbekend. Ook op het gebied van tv-kijken. Trends en ontwikkelingen voorspellen wel wat we kunnen verwachten. Benieuwd? Wij vertellen je graag meer! 
Lees verder >

Blijf op de hoogte

Deze maand zullen wij je op de hoogte houden van artikelen en acties via onze nieuwsbrief en Facebook. Volg ons om op de hoogte te blijven!

1: Facebook (volg ons)

2: Nieuwsbrief (inschrijven)

TV-tips

How do they do it? 

Elke werkdag om 13.30 uur op Discovery Channel

Hoe wordt de zelfrijdende elektrische Tesla gebouwd? Hoe maken ze veegmachines die in een paar uur de ravage van Koningsdag kunnen opruimen? En hoe is het mogelijk om een stevig huis van karton te bouwen dat ook nog tegen regen bestand is? De nieuwe presentator Teun Luijkx zoekt het eigenhandig uit.

De slimste mens 

Elke werkdag om 20.30 uur op NPO2

Zonder slimme mensen geen innovatie. Maar welke bekende Nederlander mag zich komende tijd 'de slimste mens' noemen? Philip Freriks gaat in deze tv-quiz kandidaten weer testen op algemene kennis. Uiteraard is ook kritisch jurylid Maarten van Rossum weer van de partij voor commentaar en extra toelichting.

Helemaal het einde 

Elke maandag om 20.30 uur op RTL4

In 'Helemaal het einde' worden vier gezinnen gevolgd die huis en haard hebben achtergelaten om in Chili een nieuwe toekomst op te bouwen. Ze kregen een stuk land, een houten hutje en een startbudget. Inmiddels zijn de families een half jaar in Chili. Waar het ene gezin al een eigen wijn op de markt heeft gebracht, zijn de andere gezinnen nog druk bezig met het realiseren van hun dromen.