Je bent hier: Blog Nieuws

Nieuws

Nieuwe versie Glashart Media iOS app

Glashart Media heeft een nieuwe versie gelanceerd van de iOS app. Deze versie zorgt ervoor dat je alleen nog via een beveiligde verbinding (https) de content kunt bekijken. In de vernieuwde app komen enkele functies te vervallen. 

Lees meer

Zender van de maand: 101TV en NPO Cultura

Deze maand bieden wij je zelfs 2 zenders van de maand! In onze feestmaand zie je eerst 101TV, waar je vanaf 18 december geniet van Serious Request. Vanaf 27 december schakelen wij over naar NPO Cultura, waar de Top 2000 wordt uitgezonden. Je vindt onze zender(s) van de maand op kanaal 23 of 33 van je Interactieve TV.

Lees meer

Een mooi decembercadeau

Graag geven wij je op het einde van het jaar een mooi cadeau. In de maand december kijk je gratis naar 5 films via je Interactieve TV of via de app op je tablet.

Lees meer

Oktober: Maand van de Natuur

De natuur is één van de weinige dingen waar de mensheid nog geen grip op heeft kunnen krijgen. De ene keer is de natuur verwoestend, terwijl de natuur de andere keer haar wonderschone kant laat zien. De maand oktober staat in het teken van de natuur. Zo laten wij onder andere zien waar de beste natuurprogramma's te zien en te horen zijn op tv en radio.

Lees meer

September: Maand van de Televisie

Het nieuwe televisieseizoen staat voor de deur. Populaire programma's als Heel Holland Bakt, Expeditie Robinson en GTST gaan deze maand weer van start. Maar ook nieuwe formats komen aan bod, zoals Boswachter Gezocht, het satirische Dwars door de Week en Kroongetuige waarin Bekende Nederlanders een fictieve moord gaan oplossen in Zweden. Genoeg programma's voor een avondje voor de buis!

Lees meer

Nu nog eenvoudiger Kiezen en Kijken

Vanaf 22 augustus 2017 krijgen enkele Video On Demand omgevingen een nieuwe indeling en uiterlijk. Door deze wijziging vereenvoudigt het gebruik en selecteert u nog makkelijker het door u gewenste programma. 

Lees meer

Augustus: Maand van de Toekomst

Waar vroeger de technologie zich langzaam ontwikkelde, is dat vandaag de dag een stuk anders. Wat een jaar geleden nog als toekomstige ontwikkeling gezien werd, kan nu al zomaar weer verouderd zijn. Deze maand nemen wij je mee in de huidige ontwikkelingen die onze toekomst wellicht zullen veranderen. 

Lees meer

Ook in de toekomst de beste dienstverlening

Sinds 2012 is ON al onderdeel van KPN en werken wij nauw met hen samen. Een hoge klanttevredenheid bevestigt het positieve effect hiervan op onze dienstverlening. Ook in de toekomst willen wij onze klanten het beste kunnen bieden. In de veranderende markt kan KPN daar als grootste telecomaanbieder van Nederland beter in voorzien. ON brengt daarom de komende jaren zijn klanten over naar het netwerk en de diensten van KPN.

Lees meer

Juli: Maand van de Vakantie

Hoewel juni al veel zomerse dagen kende en we te maken hadden met aanhoudende droogte, begint de zomervakantie in het Zuiden pas op 15 juli. Daarom hebben wij juli uitgeroepen tot Maand van de Vakantie. Een mooie gelegenheid om je tips te geven over het gebruik van internet op vakantie en wat je bijvoorbeeld allemaal kunt doen met jouw vakantiefoto's!

Lees meer

Juni: Maand van de Communicatie

De wijze van communiceren met elkaar is de laatste jaren enorm veranderd. Door technologische ontwikkelingen verdwijnt de vaste telefoon steeds meer naar de achtergrond. In plaats daarvan mailen, appen en facetimen we steeds vaker via onze mobiele telefoon. Het resultaat is dat mensen steeds meer communicatie te verwerken krijgen. Hoe zijn we hier gekomen en wat is de toekomst van communicatie? Deze maand staan wij daar extra bij stil in onze Maand van de Communicatie.

Lees meer

Databundels en mifi: internet op vakantie

Op vakantie internetten? Hartstikke handig natuurlijk, maar hoe doe je dat zonder risico’s of hele hoge kosten? Er is inmiddels een oplossing beschikbaar die aanbevolen wordt voor vakantiegangers, namelijk het gebruik van mifi. 

Lees meer

Geluidskwaliteit: vinyl, CD’s en digitaal

Een van de meest volhardende discussies de laatste jaren over de kwaliteit van geluid, gaat tussen de langspeelplaat en de CD. De CD en daarmee ook digitaal geluid (zoals MP3 bestanden) zijn de dominante geluidsdragers, maar de laatste jaren maakt vinyl een comeback. Zelfs de cassette is weer hip in sommige kringen. Wat is nou eigenlijk beter?

Lees meer

Mei: Maand van de Muziek

Muziek doet iets met ons. Muziek kan ons raken, maar muziek kan ook onbewust onze keuzes beïnvloeden. Zo heeft onderzoek uitgewezen dat het koopgedrag afhankelijk is van de muziek die in de winkel wordt afgespeeld. Daarom hebben wij Muziek gekozen als thema voor deze maand. Deze maand vertellen wij meer over de laatste mogelijkheden voor het luisteren naar muziek. 

Lees meer

Ransomware

Zoals je vast hebt gemerkt, heeft er afgelopen weekend een grote cyberaanval plaatsgevonden. Bij deze aanval werd gebruikgemaakt van ransomwareWij leggen graag uit hoe je ervoor zorgt dat je geen last heeft van ransomware. 

Lees meer

Een continue stroom muziek

Muziek streamen is al een paar jaar de norm. Mensen luisteren minder naar de traditionele radiokanalen en streamen direct van het internet. Of het nou om radiozenders of losse nummers gaat, het internet is de baas. In dit artikel vertellen wij u graag wat meer over streamen.

Lees meer

De ontwikkeling van radio in Nederland

Een maand van de muziek kan natuurlijk niet voorbij gaan zonder aandacht te besteden aan de geschiedenis van radio in Nederland. Nederland liep met deze nieuwe techniek niet bepaald voorop, maar de ontwikkeling is wel bijzonder. Daar vertellen wij graag wat meer over. 

Lees meer

Weetjes over het songfestival

Deze week is het weer zover, het Eurovisie Songfestival. Dit jaar vindt het festijn van het Europese liedje plaats in Kiev. De hoofdstad van Oekraïna biedt dus 3 avonden kijkplezier. De halve finales vinden plaats op 9 en 11 mei, de finale op 13 mei.

Het songfestival bestaat al 61 jaar, wij hebben wat leuke feitjes over die periode op een rij gezet.  

Lees meer

Overal is muziek

Muziek is vandaag de dag dagelijks bij ons. Waar wij ook zijn, onze favoriete muziek is altijd binnen handbereik. Een paar decennia terug was dat nog ondenkbaar. In dit artikel kijken we even terug in de tijd.

Lees meer

YouTube muzikanten, daar zit muziek in!

Vroeger kwam een beginnend muzikant of bandje maar moeilijk aan een groot publiek. Heel veel optredens, hopen op een goede recensie in een krant of een demo-tape naar de radio sturen: men was niet van de een op de andere dag bekend. Internet heeft daarin veel veranderd, het bereik is zo groot dat iemand alleen door online te zijn al bekend kan worden. Zo zijn er verschillende muzikanten bekend geworden via YouTube of Myspace.

Lees meer

Wat is een internetmeme?

Voor de jongere internetgebruikers is een meme iets vanzelfsprekends. Wat het eigenlijk is, dat lijkt nog behoorlijk lastig om te verwoorden. Memes zijn direct herkenbaar en vaak erg leuk, zoals ‘Succes kid’ hier. Wij leggen u graag uit waar ze eigenlijk vandaan komen.

Lees meer

Jantje lacht :) en Jantje huilt :(

Onze manier van communicatie is de laatste decennia sterk beïnvloed door technologische vernieuwing. Door chatprogramma’s op computers en later SMS op de mobiele telefoon, werd het steeds populairder om met elkaar te praten via korte, geschreven berichtjes. De smiley, emoticon of emoji is daarbij nu inmiddels niet meer weg te denken. Waar komt deze echter vandaan en wat maakt hem zo belangrijk?

Lees meer

10x Brabantse Humor

Brabanders wordt vaak geprezen om hun gezelligheid en gemoedelijkheid, maar dat Brabanders ook messcherp kunnen zijn, bewijzen de vele succesvolle cabaretiers die in onze provincie zijn geboren of opgegroeid. Wij hebben een lijst samengesteld met 10 cabaretiers die hun roots in Brabant hebben liggen. 

Lees meer

Leuke webseries op YouTube

Er staan ongelooflijk veel grappige filmpjes, fragmenten en grappen op YouTube, maar ook een aantal bijzonder leuke series. Een serie met een verhaal en meerdere seizoenen kijken op internet was iets nieuws in de begindagen van sites als YouTube, Vimeo en varianten, maar al snel een succes.

Lees meer

April: Maand van de Lach

In tijden waar het nieuws beheerst wordt door negatieve berichten, vinden wij het belangrijk om te blijven lachen. Daarom hebben wij april uitgeroepen tot de Maand van de Lach. In deze maand geven wij achtergrondinformatie bij de soorten humor en natuurlijk ontbreken de voorbeelden daarbij niet. Ook geven wij tv-tips voor de leukste programma's op televisie. 

Lees meer

Humor in beeld: Van Faxlore naar Lolcats

Techniek heeft een impact op veel aspecten van ons leven. De digitale revolutie heeft dan ook veel gedaan met onze humor. Het direct kunnen delen van tekst, beeld en geluid speelt daar een grote rol in. Van schuine grappen tot Twitterpoëzie, wij vertellen je graag hoe het delen van humor zich ontwikkeld heeft.

Lees meer

RTL stopt met teletekst

Het leek een 1 april grap, maar het blijkt toch echt waar te zijn. Vanaf 1 april 2017 stopt RTL met het aanbieden van teletekst. RTL kondigde het stopzetten van de dienst enkele maanden geleden al aan. 

Lees meer

Trap er dit jaar niet in! Tips voor 1 april.

Deze zaterdag is het weer zover: 1 april. Elk jaar houden mensen elkaar voor de gek en bedrijven proberen consumenten in de maling te nemen. Omdat deze dag dit jaar op een zaterdag valt, hoef je jezelf gelukkig niet voor te bereiden op lollige collega’s  die je erop wijzen dat je schoenveters los zijn. Wij leggen graag uit waar je op moet letten om morgen zonder grappen de dag door te komen.

Lees meer

De lachband; irritant of onmisbaar?

Iedereen die wel eens een televisieopname heeft bijgewoond, weet dat het publiek vooraf wordt geënthousiasmeerd. Een enthousiast applaus van het publiek beïnvloedt het enthousiasme thuis voor de buis. Bij komedies is het niet het applaus, maar de lach die de grappen kunnen versterken. En om dat effect een handje te helpen wordt regelmatig de lachband ingezet. 

Lees meer

Hoe weet ik nu wat nepnieuws is?

Sinds de verkiezingen in de Verenigde Staten gaat het vaak over nepnieuws. Door het verspreiden van onjuiste informatie, vormen mensen zonder zich daarvan bewust te zijn een verkeerd beeld van de realiteit. Wij geven tips hoe je nepnieuws kunt herkennen!

Lees meer

De verkiezingen: Lijsttrekkers op twitter

Woensdag hebben we niet alleen vol interesse de peilingen en het nieuws gevolgd, ook hielden wij in de gaten wat de lijsttrekkers zoal communiceerden. Het voorkeurskanaal voor persoonlijke berichten bij de lijsstrekkers is vaak Twitter. Daarnaast worden Facebook, Instagram en Snapchat ook fervent gebruikt voor de partij accounts. 

Lees meer

Tips voor jouw Mijn ON-account

Onze monteurs hebben vaak de beste tips hoe je optimaal gebruik kunt maken van onze diensten. En uiteraard delen wij die tips graag met jou! Deze keer geeft onze monteur tips over waarom je makkelijk jouw zaken beheert in jouw Mijn ON account. 

Lees meer

Online Activisme: Heeft het effect?

Om de politiek te beïnvloeden hoef je tegenwoordig niet meer op het Malieveld te staan. Online activisme is een opvallende beweging die de laatste jaren veel invloed heeft gehad op de politiek. Wat zijn dit dan voor bewegingen? Daar vertellen wij je graag meer over aan de hand van een aantal voorbeelden. Ook vertellen wij graag meer over de impact van dit activisme. 

Lees meer

Internetcensuur

Vrijheid van meningsuiting is een term die vaak de nodige discussie oproept. Wanneer is een mening zo afwijkend, waardoor het strafbaar wordt? Hoe ver gaat deze vrijheid? Deze vraag kwam recent weer in het nieuws bij de video van Patricia Paay en een gephotoshopte Alexander Pechtold. Toch is internetcensuur niet alleen iets wat in Noord-Korea voorkomt. In Nederland is het web ook niet zo vrij als we denken.

Lees meer

Kiesstress, kieswijzers en kieshulpen

Genoeg keuze op 15 maart 2017 bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Dit jaar doen er maar liefst 28 partijen mee, allemaal met een eigen programma en standpunten om uit te kiezen. Hoe ga je daar nou mee om, met zoveel opties? 

Lees meer

Maart: Maand van de Politiek

Op woensdag 15 maart is de verkiezing van de Tweede Kamer. Op deze dag kunnen Nederlanders weer hun stem uitbrengen op hun favoriete politieke partij. Politici weten tegenwoordig ook goed gebruik te maken van de mogelijkheden die het internet biedt. Deze maand geven we in verschillende artikelen achtergrondinformatie over de invloed van internet op het politieke landschap. 

Lees meer

Pers vs. Social Media

Van oudsher hebben politici en journalisten elkaar nodig. Als journalisten geen verhaal maakten van het persbericht van politici, kwamen de standpunten niet terecht bij de kiezers. In ruil daarvoor kregen journalisten het eerste nieuws ‘gelekt’ via politici. Niet voor niets ligt al jarenlang de miljoenennota vóór Prinsjesdag op straat. Maar heeft de politiek de journalisten nog wel nodig?

Lees meer

Eigen wereld, eigen bubbel

Waarom zie ik op Facebook steeds diezelfde advertenties? Heb je dat jezelf wel eens afgevraagd? Jouw tijdlijn is namelijk bepaald op grond van je likes en voorkeuren. Je krijgt gerichte advertenties, aanraders die bij jou passen en het soort nieuws dat bij jouw opvattingen past. Of werkt het soms ook andersom?

Lees meer

Wat zijn trollen?

De politieke partij DENK kwam in het nieuws nadat de NRC haar beschuldigde van het gebruik van ‘trollen’. Maar wat zijn trollen eigenlijk? En welke functie hebben trollen? In de online wereld bestaat de trol al behoorlijk lang. Wij vertellen je graag meer over dit relatief nieuwe fenomeen in de politiek.

Lees meer

Oplichters actief Dutch Filmworks

De laatste dagen zijn er brieven verzonden vanuit de afzender Dutch Filmworks met een boete voor illegaal downloaden. Deze brieven zijn echter niet door Dutch Filmworks gestuurd en lijken onderdeel te zijn van een grootschalige oplichtingscampagne.

Lees meer

Flirten, sexting en cybersex

Volwassenen zoeken steeds vaker liefde online en in de afgelopen 20 jaar is dit een normale manier geworden om contact te zoeken. Ondertussen bereikt een generatie, die we digital natives noemen, de pubertijd. Dit zijn kinderen die online opgroeien en daar ook hun relaties onderhouden en informatie zoeken. Het internet voedt ze eigenlijk op. Daar meer over in dit artikel. 

Lees meer

Huwelijk met de handschoen

Ken je de uitdrukking trouwen met de handschoen? Het komt voort uit een gebruik van vroeger, waarbij één of beide partners niet aanwezig zijn bij het huwelijk. Een beroemd voorbeeld is dat van Napoleon die met Marie Louise trouwde op 11 maart 1810, maar zelf niet aanwezig was. Hoewel bijna nergens dit soort huwelijken geldig zijn, lijkt dit toch iets te zijn voor de nabije toekomst.

Lees meer

Swipen voor liefde

In deze maand van de liefde nemen wij een kijkje in de wereld van online dating. Online daten is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld, maar eigenlijk is het fenomeen nog best jong. In dit artikel vertellen wij wat over de geschiedenis, sites versus apps en risico’s. 

Lees meer

Februari: Maand van de Liefde

Op 14 februari is het Valentijn, de dag van de liefde. Maar de liefde verdient meer aandacht! Daarom hebben wij de hele maand Februari uitgeroepen tot Maand van de Liefde. In deze maand besteden we aandacht aan de mooie en minder mooie kanten van internetdaten en zetten we de liefdesprogramma's op televisie in de schijnwerpers. 

Lees meer

Internetliefdes, het gemak en de gevaren

Partners vinden elkaar steeds vaker via internet, blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2014 kenden 13% van de geliefden elkaar via internet, waarvan de helft elkaar ontmoet had via een datingsite. En dit aantal zal de afgelopen jaren zeker zijn gestegen. 

Lees meer

Einde ondersteuning Windows Live Mail

Per 10 januari 2017 stopt Microsoft met de ondersteuning van Microsoft Essentials. Microsoft Essentials is een pakket programma’s, dat door veel gebruikers geruime tijd gebruikt is. Onderdeel van dit pakket is Windows Live Mail, één van de populairste e-mailclients. Dit betekent dat het tijd is om over te stappen.

Lees meer

Digitaal erfgoed: wat laat ik online achter?

2016 jaar was een jaar vol online eerbetoon aan overleden beroemdheden. Hoewel favoriete muzikanten, artiesten en acteurs er niet meer zijn, kunnen we bergen filmpjes en pagina’s terugvinden. Eigenlijk zijn ze niet echt weg, maar nog altijd even ontastbaar. Online blijft bestaan na overlijden, maar hoe gaan wij daar eigenlijk mee om als het om naasten gaat? 

Lees meer

Januari: Maand van de Veiligheid

Nu de vuurwerkdampen zijn opgetrokken is het tijd om de goede voornemens in praktijk te brengen. Eén voornemen waar wij je graag bij willen helpen is het bewust worden van de veiligheid online én offline. Daarom hebben wij januari uitgeroepen tot Maand van de Veiligheid. In deze maand geven wij tips en tools om de veiligheid in het dagelijks leven te vergroten. 

Lees meer

Veilig de feestdagen door

De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent dat we net wat happiger zijn voor mooie aanbiedingen, goede doelen en leuke berichten. Kortom, en daarmee zijn tijdens de feestdagen ook cybercriminelen van de partij. Daarom willen wij je weer even attenderen op een aantal zaken, zodat je de feestdagen veilig doorkomt.

Lees meer

Contactloos betalen

Snel en makkelijk: dat is contactloos betalen. Je hoeft niet meer jouw pincode in te voeren, maar alleen je pinpas dichtbij de betaalautomaat te houden. Het werkt enkel bij kleine bedragen, dus het is vooral bedoeld voor een snelle boodschap. Dit kan op steeds meer plekken in Nederland. Wij leggen uit hoe het werkt en of je er gebruik van kunt maken.

Lees meer

Hoe de digitale wereld en de echte wereld samensmelten

De techniek gaat als een speer tegenwoordig. Soms is het ook wat lastig te volgen wat er allemaal mogelijk is. Wat zijn het voor games, waar tieners hele avonden achter zitten met een headset op hun hoofd? Waar is een virtual reality bril goed voor en waarom staat er in hemelsnaam iemand Pokémon te vangen in jouw voortuin? Wij vertellen je graag meer over de virtuele werelden en hoe deze overlopen in de échte wereld.

Lees meer

Virtuele Werelden

Videospellen en digitale omgevingen lijken steeds meer op de werkelijkheid om ons heen. Denk eens aan de virtuele werelden van videogames, maar ook een Google Streetview, waarbij je digitaal door de straat kunt lopen. Wij creëren hele alternatieve werkelijkheden, hoe zijn wij daar eigenlijk beland? 

Lees meer

Augmented Reality

Eerder vertelden wij over virtuele realiteit en de technische mogelijkheid om hele werelden te creëren, die wij bovendien met steeds meer zintuigen kunnen ervaren. Stel je nu eens voor dat de voorstellingen die je in een virtuele omgeving ziet, plots ook in onze dagelijkse wereld te zien zijn.

Lees meer

HBO stopt, uitbreiding Plus pakket

Vanaf 1 januari 2017 zal HBO niet meer beschikbaar zijn in Nederland. Daarom kun je vanaf die datum niet meer kijken naar de zenders HBO, HBO 2 en HBO 3. Ook kun je HBO Go en HBO On Demand niet meer gebruiken en vervallen uw opnames. Het Plus pakket wordt vanaf die datum fors uitgebreid!

Lees meer

Respectvol Internetten

400.000 Nederlanders krijgen jaarlijks te maken met verbaal geweld op sociale media schreef Het Parool eerder dit jaar. Sommigen dagelijks, anderen gelukkig incidenteel. Deze week is het de Week van Respect: een prima moment om hier eens bij stil te staan. 

Lees meer

Zender van de maand: Discovery Science

Elke maand kijk je gratis naar een zender uit ons Plus Pakket. In november kun je 24 uur per dag jezelf verwonderen over populaire wetenschap op de zender Discovery Science. Je vindt de zender op kanaal 26 of 33 van je Interactieve TV.

Lees meer

Phishing mail Ziggo in omloop

Op het moment ontvangen wij diverse meldingen overeen vreemde e-mail die lijkt te zijn verzonden door Ziggo met betrekking tot openstaande facturen.

Lees meer

Een terugblik op tv-kijken

De laatste 50 jaar is tv-kijken enorm veranderd. Zwart-wit naar kleur, beeldbuis naar platte tv en van één zender naar een pakket met tientallen zenders. En er komt steeds meer bij: termen als HD, Interactief en digitaal tv-kijken, de ontwikkelingen op tv-gebied gaan erg snel. Daarom houden wij je daarvan graag op de hoogte, op een manier zodat jij het ook begrijpt! 

Lees meer

Zo sluit je externe apparatuur aan

Hoe kan ik externe apparatuur, zoals videorecorders, versterkers en Home Cinema Sets, aansluiten op Interactieve TV? Deze vraag wordt regelmatig aan ons gesteld. Wij geven je graag een antwoord. 

Lees meer

Jouw leven wordt makkelijker met Domotica

De verwarming die vanzelf aan- of uitspringt, verlichting die vanzelf uitgaat als je een ruimte verlaat en live op jouw smartphone zien wie er bij je aanbelt, dat klinkt allemaal erg comfortabel. Maar hoe werkt het eigenlijk? Hoe kan het nu dat jouw verlichting snapt dat je niet meer in de ruimte bent? Dat is domotica en wij leggen het je graag uit in gewone, begrijpelijke taal.

Lees meer

Ransomware: gijzelen van jouw computer

Je bent rustig aan het surfen en ineens verschijnt er een tekst op je scherm met een alarmerende uitstraling: jouw bestanden zijn vergrendeld. De enige manier om weer toegang te krijgen is een betaling uit te voeren binnen 72 uur. Dit klinkt misschien als een spannende cyberdetective, maar helaas één waar veel internetgebruikers al zijn ingetrapt. In dit artikel vertellen wij je hier graag meer over. 

Lees meer

KPN Presenteert beschikbaar op kanaal 18

Vorig jaar is KPN begonnen met het uitzenden van een eigen televisiezender onder de noemer KPN Presenteert. Omdat wij gebruikmaken van de televisiedienst van KPN, is vanaf nu KPN Presenteert ook beschikbaar voor alle klanten van ON. 

Lees meer

Haal jij alles uit jouw Interactieve TV?

De meeste mensen weten wel wat Interactieve TV te bieden heeft: betere beeldkwaliteit, standaard meer zenders, programma’s opnemen en live pauzeren. Waar velen niet van op de hoogte zijn, is dat er nog veel meer opties zijn! Wij vertellen je graag hoe jij echt alles uit jouw Interactieve TV haalt. 

Lees meer

Het tv-kijken van de toekomst

Hoe de toekomst eruit zal zien, is natuurlijk onbekend. Ook op het gebied van tv-kijken. Trends en ontwikkelingen voorspellen wel wat we kunnen verwachten. Benieuwd? Wij vertellen je graag meer! 

Lees meer

Interactieve TV: Jij vraagt, de TV geeft

Vroeger was televisie eenrichtingsverkeer. De televisiezenders bepaalde wanneer je klaar moest zitten voor de televisie. Als je de TV niet stipt om acht uur aan had staan, had je (een stuk van) het journaal gemist en kon je wachten totdat je het nieuws in de ochtendkrant terug kon lezen.

Lees meer

Smart TV: zappen én appen

Internetten op een computer, laptop, tablet of mobiele telefoon, inmiddels is het de gewoonste zaak van de wereld. Maar wist je dat tegenwoordig ook veel mensen internetten op hun tv? Daarvoor maken ze gebruik van een Smart TV. Nieuw voor jou? Wij geven je graag meer informatie.

Lees meer

FOX Sports in prijs verlaagd!

Goed nieuws voor alle voetballiefhebbers! Vanaf dit seizoen verlagen wij de prijs van onze FOX Sports pakketten. Zo betaal je voor FOX Sports Eredivisie nog maar € 7,50/mnd en voor FOX Sports Compleet slechts € 15/mnd. Zo kijk je extra voordelig naar het beste Nederlandse én Internationale voetbal.

Lees meer

Tips om SPAM te voorkomen

Onze monteurs hebben vaak de beste tips hoe je optimaal gebruik kunt maken van onze diensten. En uiteraard delen wij die tips graag met jou! Deze keer geeft onze monteur tips hoe je spam en overlast op jouw e-mail en telefonie voorkomt.

Lees meer

Doorgifte FOX Sports bij ON

Zoals je wellicht in de media hebt vernomen is KPN in onderhandeling met FOX Sports. Omdat wij ook gebruikmaken van de televisiedienst van KPN, is de uitkomst van deze onderhandelingen ook voor onze klanten van belang. 

Lees meer

Start je eigen Olympische Spelen pool

Heb jij Nederland ook gemist tijdens het EK? Gelukkig doen wij aan de Olympische Spelen wél mee. Daarom hebben wij speciaal voor onze klanten een poster gemaakt, zodat je thuis of op jouw werk een pool kunt starten. 

Lees meer

Vier handige vakantie apps

In de vakantieperiode ga je er misschien een tijdje tussenuit. De smartphone gaat dan ongetwijfeld mee. Het is nou eenmaal een onmisbaar item in het buitenland, zeker met de bijzonder nuttige apps voor vakantiegangers. Wij hebben er vier op een rij gezet voor jou.

Lees meer

Big Data

Valt het je wel eens op dat je op diverse websites advertenties ziet staan die erg herkenbaar zijn? Je hebt bijvoorbeeld net gezocht naar een nieuwe camper en plots staan overal advertenties van kampeerartikelen? Dat heeft alles te maken met Big Data. Wij leggen graag uit wat dat eigenlijk inhoudt.  

Lees meer

Zender van de maand: Crime & Investigation

Speur in juli naar zender 26 of 33 van Interactieve TV voor de zender Crime & Investigation.

Lees meer

Videoland in prijs verlaagd

Vanaf 1 juli is de prijs van Videoland Unlimited verlaagd van € 10,- naar € 8,99 per maand. Zo kijk je nog voordeliger naar de beste series en films.

Lees meer

NBCUniversal stopt met Syfy en 13th Street

NBCUniversal heeft besloten te stoppen met het uitzenden van de zenders Syfy en 13th Street in Nederland. Vanaf 1 juli 2016 komen deze zenders als gevolg van deze beslissing te vervallen. 

Lees meer

Gewoon in 6 stappen naar een goedwerkende wifi-verbinding [video]

Beeld zegt vaak meer dan duizend woorden. Daarom heeft onze monteur Jon een instructievideo opgenomen waar in 6 stappen wordt uitgelegd hoe je tot een goedwerkende wifi-verbinding komt.

Lees meer

Online scamming steeds moeilijker te herkennen

Eerder vertelden we je al eens waaraan je een phishing e-mail kunt herkennen. Oplichters worden echter steeds moeilijker te herkennen. Wij geven je een paar aanvullende tips.

Lees meer

Gewoon trots op wéér een 8

Voor de derde keer op rij is ON met een 8 beoordeeld in de ProviderMonitor van de Consumentenbond. En daar zijn wij best een beetje trots op! Wij zijn vooral trots dat deze 8 tot stand is gekomen na onderzoek bij onze klanten. Dat betekent dat klanten heel erg tevreden zijn over de service van ON. En daar doen we het toch allemaal voor.

Lees meer

Gewoon wat feiten over social media

We weten dat social media veel worden gebruikt. Maar hoeveel eigenlijk? Om dat inzichtelijk te maken hebben wij een overzichtelijke infographic gemaakt.

Lees meer

Hoe werkt jouw ON mailbox?

Heb je een Internet abonnement van ON? Dan krijg je ook de mogelijkheid om diverse mailboxen aan te maken met ON e-mailadressen. In dit artikel vertellen we graag wat meer over de werking van e-mail bij ON.

Lees meer

E-mail, hoe het allemaal begon

E-mailen, je doet het elke dag. Misschien ben je zelfs via een e-mailbericht op dit artikel uitgekomen. Maar weet je waar e-mail eigenlijk vandaan komt en hoe het idee om digitaal teksten te versturen is ontstaan? Wij vertellen het graag. 

Lees meer

E-mailen naar meerdere mensen

Wanneer je een e-mail gaat versturen, vul je het adres van de ontvanger uiteraard in bij het veld ‘Aan’. Is het jou wel eens opgevallen dat er ook andere invulvelden zijn? 

Lees meer

Aan de slag met e-mail

Iemand een uitnodiging, meer informatie of gewoon een leuk bericht sturen via je computer. Het kan allemaal met e-mail. Het is voor de meeste mensen dan ook niet meer weg te denken. Maak je nog geen gebruik van e-mail? Dan kunnen de tips in dit artikel erg handig zijn. Daarnaast vertellen wij je graag meer over e-mail en de belangrijkste benodigdheden.

Lees meer

Overvolle werkbalken

Heb je het idee dat jouw computerscherm steeds kleiner wordt elke keer als je op het internet surft? Hoog tijd om jouw internetpagina weer eens wat ruimte te geven!

Lees meer

Opslaan in de 'cloud'

Opslaan in de ‘cloud’ is een term die steeds vaker voorbij komt. Maar wat houdt dit precies in? Simpel gezegd betekent dit het opslaan van jouw gegevens in een online omgeving. De letterlijke vertaling van het woord ‘cloud’ is ‘wolk’. Net als een wolk is de ‘cloud’ niet tastbaar, maar jouw bestanden zijn via een eigen wachtwoord wel altijd toegankelijk.

Lees meer

Nooit meer gedoe met grote bestanden

Een tekstbestand per e-mail naar iemand sturen, gaat eenvoudig. Maar zodra het om grote bestanden gaat, lukt het vaak niet om ze in één e-mailtje te versturen. Denk bijvoorbeeld aan foto’s in hoge kwaliteit of een video. Het is vaak in een heel gedoe om deze bestanden via jouw eigen mailbox te versturen.

Lees meer

E-mail vakantietips

Wie weet staat jouw vakantie al op de planning. Neem je jouw e-mail ook mee op vakantie? Of juist bewust niet? Wat je zelf kunt regelen, leggen wij in dit artikel graag aan je uit.

Lees meer

Spam!

Van de nieuwste aanbiedingen van een online warenhuis tot de advocaat die 20 miljoen naar jouw rekening wil overmaken. Je mailbox stroomt vol met berichten, waar je helemaal niet op zit te wachten. Dit noemen we spam. In dit artikel vertellen wij wat je hier tegen kunt doen. 

Lees meer

Haal de bezem door je mailbox

E-mail is verworden tot een van de belangrijkste communicatiemiddelen in ons dagelijks leven. Gemiddeld ontvangen we in Nederland bijna 100 e-mails per week. Maar hoe houd je met zoveel elektronische post het overzicht en voorkom je dat je geen e-mail meer kunt versturen door een te volle mailbox?

Lees meer

Ons nieuwe magazine is uit

De derde editie van ons magazine is uit! Deze editie heeft onze monteur Jon zijn schoonmaakhandschonen uit de kast getrokken en geeft hij tips hoe je jouw computer 'schoon' houdt.

Lees meer

Tips voor jouw wifi-netwerk

Onze monteurs hebben vaak de beste tips hoe je optimaal gebruik kunt maken van onze diensten. En uiteraard delen wij die tips graag met jou! Deze keer geeft onze monteur tips voor een optimaal werkend wifi-netwerk.

Lees meer

Tips voor goede binnenhuisbekabeling

Onze monteurs hebben vaak de beste tips hoe je optimaal gebruik kunt maken van onze diensten. En uiteraard delen wij die tips graag met jou! Deze keer bespreekt onze monteur het belang van goede binnenhuisbekabeling.

Lees meer

Tips voor een snelle computer

Onze monteurs hebben vaak de beste tips hoe je optimaal gebruik kunt maken van onze diensten. En uiteraard delen wij die tips graag met jou! Deze keer geeft onze monteur tips hoe je jouw computer snel houdt.

Lees meer

Tips om veilig te internetten

Onze monteurs hebben vaak de beste tips hoe je optimaal gebruik kunt maken van onze diensten. En uiteraard delen wij die tips graag met jou! Deze keer bespreekt onze monteur hoe je veilig kunt internetten.

Lees meer

Zender van de maand: Slam!TV

Iedere maand kiezen wij één zender uit als onze zender van de maand. Zo kun je iedere maand een andere zender uitproberen. In april is dat Slam!TV.

Lees meer

Welke accounts kun je volgen op Facebook?

Tegenwoordig zijn er tal van Facebookpagina’s, over de meest uiteenlopende onderwerpen. Van trends op het gebied van babykleding tot aan de mooiste vakantielanden. Maar welke pagina’s kunnen voor jou leuk of handig zijn om te volgen? Wij geven graag wat tips. 

Lees meer

Van één naar velen

Herinner je de ‘ALS Ice Bucket Challenge’ nog? Ongetwijfeld. Bij deze actie werden deelnemers op Facebook uitgedaagd om een emmer ijswater over zichzelf heen te gieten. Binnen de kortste keren ging deze actie ‘viraal’. Maar wat betekent deze term? En hoe werkt dit precies? Wij leggen het graag uit.

Lees meer

Welke social media zijn er?

De term ‘social media’ is niet meer weg te denken op internet. 'Social Media' is een verzamelnaam voor online platformen waarbij de inhoud grotendeels wordt verzorgd door bezoekers van het platform zelf. Maar welke vormen van sociale media zijn er eigenlijk? 

Lees meer

Wat zijn social media?

We zijn inmiddels zo gewend aan social media, zoals Facebook, Twitter en LinkedIn, dat ze eigenlijk niet meer weg te denken zijn uit ons dagelijkse leven. In een land waar zo goed als iedereen op internet zit, is voor het grootste deel van de bevolking communicatie via deze media een dagelijkse activiteit. Wat zijn social media eigenlijk en waar komen ze vandaan? Wij vertellen je er in dit artikel meer over.

Lees meer

Naamswijziging Sport1

Sport1 heet voortaan Ziggo Sport Totaal. Naast deze nieuwe naam en een nieuwe vormgeving zal er verder niets veranderen voor Sport1 abonnees. Er zijn nog steeds 6 kanalen volop live topsport te bekijken.

Lees meer

Zender van de maand: RTL Telekids

Iedere maand kiezen wij één zender uit als onze zender van de maand. Zo kun je iedere maand een andere zender uitproberen. In maart is dat RTL Telekids.

Lees meer

Oplossingen voor draadloze problemen

Merk je dat er problemen zijn met het bereik van jouw wifi-signaal, maar zijn de reguliere tips over de plaatsing en positionering van de router geen oplossing? Dan zijn er gelukkig nog andere oplossingen. Met behulp van bepaalde apparatuur kun je overal in huis wifi gebruiken.

Lees meer

De toekomst van wifi

Eerder vertelden wij je meer over de geschiedenis van wifi en hoe dit zich ontwikkeld heeft. Sinds 1997 is het hard gegaan met de ontwikkeling van wifi. Zo hard, dat we nu tegen problemen aanlopen met overvolle netwerken, wegvallende verbindingen en een berg apparaten, waar we verbinding mee moeten maken.

Lees meer

Zo wordt jouw wifi-netwerk verstoord

Thuis maken we steeds meer gebruik van wifi. Om te internetten op een tablet of smartphone bijvoorbeeld. De snelheid van de wifi in je huis wordt bepaald door de snelheid van jouw internetverbinding, maar ook door de kwaliteit van het wifi-netwerk in huis. Maar wist je dat verschillende blokkades jouw wifi-bereik kunnen verstoren? In dit artikel lees je hier meer over.

Lees meer

Waar komt wifi vandaan?

IEEE 802.11 is een benaming die je waarschijnlijk helemaal niets zegt. Wifi klinkt een stuk vertrouwder, maar dat komt natuurlijk niet helemaal uit de lucht vallen. De code IEEE 802.11 is de verzameling van standaarden voor draadloze netwerken. In dit artikel vertellen wij je graag meer over de oorsprong en geschiedenis van draadloze verbindingen.

Lees meer

Zender van de maand: Nat Geo Wild

Iedere maand kiezen wij één zender uit als onze zender van de maand. Zo kun je iedere maand een andere zender uitproberen. In februari is dat Nat Geo Wild.

Lees meer

Zo beveilig je jouw router

De beveiliging van een eigen wifi-netwerk is nog altijd een actueel onderwerp voor vele gebruikers. Op het moment dat je draadloos gaat werken met een wifi-router, kan namelijk bij een slecht beveiligd netwerk jan en alleman met jouw wifi-netwerk verbinding maken. Dat is natuurlijk niet gewenst. Daarom geven wij je hier vier tips voor het beveiligen van jouw router.

Lees meer

DDoS, wat doet zo'n aanval eigenlijk?

Heb je wel eens geprobeerd om rond klokslag 12 uur op 31 december iemand te bellen? Op dat moment ligt het telefoonnetwerk in de regel plat, omdat er tal van telefoongesprekken gestart worden. De centrale kan dit niet aan en valt zodoende uit. Dat is ongeveer wat er gebeurt, wanneer er een DDoS aanval plaats vindt.

Lees meer

Gewoon duidelijke taal over wifi

Wifi, WLAN, draadloos internet, deze termen komen tegenwoordig vaak voorbij. Maar wat betekenen deze termen eigenlijk? Wat zijn de verschillen? En ook niet geheel onbelangrijk: wat kun je er eigenlijk mee? Wij vertellen je er graag meer over, gewoon in duidelijke taal. 

Lees meer

Spear Phishing, een aanval op maat

Phishing, die term kent inmiddels bijna iedereen. Een nieuwe term en een iets specifiekere variant van deze methode om data te achterhalen is spear phishing. De term bestaat al wat langer, maar is met name op social media weer relevant aan het worden. In dit artikel leggen wij uit wat spear phishing is.

Lees meer

Downloaden & Streamen

Downloaden, the Pirate Bay, streamen, Netflix en Popcorn Time. Zo een paar termen en namen die je vast eens gehoord hebt. Maar wat houden ze in en is het wellicht iets voor jou? En erg belangrijk: wat is legaal en wat is illegaal? Wij leggen het je graag uit, zonder al te technisch te worden.

Lees meer

Veilig het nieuwe jaar in

Hoe kun je in 2016 bewust en veilig blijven internetten? Lees het in onze artikelen van de dossiers Veiligheid en Kind & Media!

Lees meer

Zender van de maand: ONS

Iedere maand kiezen wij één zender uit als onze zender van de maand. Zo kunt u iedere maand een andere zender uitproberen. In januari is dat ONS.

Lees meer

Wederom een 8

De Consumentenbond heeft ons wederom beoordeeld met een 8! Wij zijn natuurlijk hartstikke trots op dit mooie cijfer. Bedankt voor alle positieve reacties!

Lees meer

Aangepaste openingstijden

In verband met de feestdagen is de klantenservice verminderd bereikbaar. U vindt hieronder de aangepaste openingstijden.

Lees meer

Zender van de maand: Eurosport 2

Iedere maand kiezen wij één zender uit als onze zender van de maand. Zo kun je iedere maand een andere zender uitproberen. In november is dat Eurosport 2.

Lees meer

Kinderen en webcams

Kinderen zijn online erg actief. Ze doen er hun schoolwerk, ze gamen er en chatten er ook veel. Daarbij is het tegenwoordig heel normaal dat ze ook een webcam gebruiken. Op die manier zien degenen die chatten livebeelden van elkaar. Het is belangrijk dat jij en jouw kind(eren) zich bewust zijn van de eventuele risico’s die hieraan zijn verbonden.

Lees meer

Wijzigingen dienst Bellen

Per 1 januari 2016 voeren wij enkele wijzigingen door in onze telefoniedienst. WIj zetten de wijzigingen voor jou op een rij. 

Lees meer

Jouw diensten ingericht voor je kinderen

In het Kind & Media dossier geven wij informatie en advies over het mediagebruik van kinderen. In dit artikel vertellen we wat je aan instellingen zelf kunt beheren met betrekking tot het mediagebruik van je kinderen. Je kunt ook diverse instellingen aanpassen op de ON diensten, om het mediagebruik van jouw kinderen te beheren. In dit artikel leggen wij graag uit wat je zelf kunt doen.

Lees meer

Tips voor Windows 10

Heb jij al een melding gehad op uw PC of laptop met de mogelijkheid om Windows 10 te installeren?

Lees meer

Gameverslaving is geen spelletje

Games hebben zich de laatste jaren enorm ontwikkeld. Tegenwoordig hebben games soms dezelfde budgetten als de grootste Hollywoord-films. De populaire game ‘Call of Duty: Modern Warfare 2’ kostte bijvoorbeeld al 200 miljoen euro. Veel geld? Twee maanden na de release stond de teller op 1 miljard euro winst (bron: xgn.nl). 

Lees meer

Zender van de maand: Animal Planet

Iedere maand kiezen wij één zender uit als onze zender van de maand. Zo kun je iedere maand een andere zender uitproberen. In oktober is dat Animal Planet.

Lees meer

Reggefiber neemt stokje over van Ons Net Eindhoven

De aanleg en het beheer van het glasvezelnetwerk in Eindhoven wordt vanaf heden gecoördineerd door Reggefiber. Voorheen werd dit gedaan door Ons Net Eindhoven (niet te verwarren met ON!). 

Lees meer

Help, mijn kind wordt digitaal gepest

Digitaal pesten (online of via smartphones) komt helaas nog altijd vaak voor. Het grote verschil met offline pesten is dat je er online 24 uur per dag mee geconfronteerd kunt worden en dat de treiterijen zich als een lopend vuurtje kunnen verspreiden. Er zijn verschillende vormen van cyberpesten: vernederingen, pesterijen, bedreigingen, seksuele chantage en uitsluitingen. In dit filmpje wordt cyberpesten op een visuele manier tot uiting gebracht.

Lees meer

10 gratis apps voor op school

Er zijn veel apps die kinderen tijdens hun schooltijd kunnen helpen. Er worden immers ongeacht leeftijd overal apps voor ontwikkeld: het weer, reistijden of het nieuws. Dus ook voor schoolgaande kinderen zijn er speciale apps. Apps waarvan ze leren en plezier mee kunnen hebben. Wij vertellen je graag welke apps jouw kind niet mag missen. En ook fijn: ze zijn gratis.

Lees meer

Welke sociale media gebruiken jouw kinderen?

Sociale media zijn geweldig voor het leggen en onderhouden van contacten, maar ook voor het delen en vinden van informatie. Kinderen groeien op in deze digitale wereld met al deze mogelijkheden en zijn daardoor volkomen thuis op online platforms. Dit kan wel eens zorgen voor een generatiekloof. Je bent misschien zelf ook actief op Facebook of Twitter, maar welke sociale media gebruiken jouw kinderen eigenlijk?

Lees meer

Geweldsbeelden in de media 'vind ik niet leuk'

Beelden van de aanslag in Barcelona, een schietpartij of beelden van soldaten in oorlog: in de media kom je veel (oorlogs)geweld tegen. Maar wat zien kinderen hiervan? Moet je je als ouder zorgen maken? En wat kun je hier als ouder zelf tegen doen? In dit artikel lees je hier meer over.

Lees meer

Hoe ga ik om met mediagebruik bij kinderen?

Met de komst van smartphones, tablets, computers en de toename van het aantal televisies in huis, is het beeldschermgebruik onder kinderen de laatste jaren enorm toegenomen. Veel ouders vragen zich dan ook af hoeveel uur ‘beeldschermgebruik’ nog gezond is? 

Lees meer

RTL Z vanaf 7 september beschikbaar

Vanaf 7 september 2015 wordt RTL Z een zelfstandige zender die 24 uur per dag gaat uitzenden.

Lees meer

Zender van de maand: TravelChannel

Iedere maand kiezen wij één zender uit als onze zender van de maand. Zo kun je iedere maand een andere zender uitproberen. In september is dat TravelChannel. 

Lees meer

In het nieuws: DDoS-aanvallen

De laatste dagen komt de term DDoS veelvuldig het nieuws, maar wat is het eigenlijk?

 

Lees meer

De beste beveiliging ben je zelf

De laatste weken hebben wij artikelen op onze website geplaatst rondom het thema veiligheid. Waarom is online veiligheid zo belangrijk? 

Lees meer

Veilig op de achtergrond

Het huis waarin je woont, heeft een adres. Op internet werkt het feitelijk niet anders. Om een website te kunnen vinden, typ je het adres van die site in. Een adres op internet wordt ook wel een domeinnaam genoemd. Domeinnamen zijn uitgevonden om het internet gebruiksvriendelijker te maken. 

Lees meer

In het nieuws: Beveiliging Routers

Op maandag 10 augustus heeft het programma Nieuwsuur op de NPO aandacht besteed aan zwakke wachtwoorden op routers. 

Lees meer

Zender van de maand: OUTtv

Iedere maand kiezen wij één zender uit als onze zender van de maand. Zo kun je iedere maand een andere zender uitproberen. In augustus is dat OUTtv. 

Lees meer

Hoe ga ik veilig om met wachtwoorden?

Waarom is het belangrijk om veilig met wachtwoorden om te gaan? Deze wachtwoorden geven toegang tot persoonlijke gegevens en informatie. Van je bankrekeningnummer tot jouw vakantiefoto’s, alles dat online staat is beveiligd met een wachtwoord. 

Lees meer

Wat doen hackers eigenlijk?

Hackers, je hebt er vast eens van gehoord. Mensen die inbreken op systemen en netwerken met een uitgebreide kennis van beveiliging en systemen om uiteindelijk geld te verdienen. De term is hip geworden sinds de jaren tachtig, maar kent een lange geschiedenis. Waar komt het hacken eigenlijk vandaan?

Lees meer

Blijf virusvrij

De Gouden Gids of het telefoonboek, dat waren de ‘zoekmachines’ van vroeger. Ongelofelijk hoe afhankelijk we tegenwoordig zijn van het internet. Hoe kan het ook anders, internet is enorm handig! Helaas is het internet niet zonder risico’s. 

Lees meer

Hoe veilig is gratis wifi?

Een dag zonder internet, wie kan zich dat nou nog voorstellen? Overal waar wij komen, is tegenwoordig wifi te vinden. Vaak nog gratis ook. Ideaal zou je denken, maar is lukraak inloggen op een open wifi-netwerk eigenlijk wel veilig?  

Lees meer

Blijf jezelf en voorkom identiteitsfraude

Geweldig, je hebt je rijbewijs behaald! Vol trots plaats je een foto van jouw rijbewijs op Facebook. Maar dan begint de ellende. Niet alleen jouw vrienden hebben je rijbewijs opgemerkt, maar ook internetcriminelen. En voordat je het weet wordt er misbruik gemaakt van je identiteit. Jaarlijks zijn er meer dan 600.000 mensen het slachtoffer van identiteitsfraude.

Lees meer

Hoe shop ik veilig online?

Tegenwoordig kun je bijna alles online regelen en kopen. Bijna alles is mogelijk, van nieuwe schoenen of een film tot een verzekering of lekker eten aan de deur. Het internet biedt enorm veel mogelijkheden en gemak. Erg handig, maar er zit ook een keerzijde aan deze mogelijkheden. Er gaat namelijk veel geld om in online shoppen. Zo kun je online makkelijk opgelicht worden en is betalen online niet zonder risico’s, want cybercriminelen liggen altijd op de loer. Graag vertellen we hoe je de risico’s kunt beperken. 

Lees meer

Consumentenbond beoordeelt ons met een 8

Een panel, van meer dan 10.000 internetgebruikers, heeft hun ervaringen gedeeld met de Consumentenbond. Vol trots delen wij de resultaten. 

Lees meer

ON als beste uit de test bij de Consumentenbond

Uit onderzoek onder meer dan 10.000 internetgebruikers blijkt dat glasvezel minder storingsgevoelig is dan kabel en ADSL. 

Lees meer

E-mail zomertips!

Wil je op vakantie ook e-mailen en je voicemail afluisteren? Geen probleem, wij vertellen jou hier graag meer over.

Lees meer

Vissen naar bankgegevens

Onlangs kwam ik deze commercial tegen op YouTube, waarin je ziet hoe er letterlijk gevist wordt naar bankgegevens. Het is een filmpje van inmiddels 4 jaar oud, maar daarom niet minder sterk. Gaat het er zo in het ‘echte online leven’ aan toe? Het maakt mij nieuwsgierig en jou ongetwijfeld ook. Want hoe dat nu precies en wat kan ik er tegen doen?

Lees meer

Jouw wachtwoord binnen 10 minuten gehackt

Tegenwoordig kun je al jouw persoonlijke gegevens online vinden. Je verzekeringen, het saldo van je bankrekening en de facturen van jouw energiemaatschappij. Hartstikke handig! Alleen voor elke website een ander wachtwoord bedenken, dat is lastig. 

Lees meer

Eerlijk zullen we alles delen

Natuurlijk is het leuk een mooie vakantiefoto op Facebook te zetten. Als onderschrift: “Heerlijk, nog twee weken weg!”. Je deelt graag met jouw familie en vrienden dat je plezier hebt. Zijn zij echter wel de enigen die meekijken? Er zijn in Nederland namelijk ruim 9,4 miljoen Facebookgebruikers. Weet een wildvreemde nu ook dat je twee weken niet thuis bent? 

Lees meer

Wat is cybercrime?

Cybercrime of cybercriminaliteit is een verzamelnaam van criminaliteit online, ook wel high-tech crime genoemd. Door het anonieme karakter en het massale bereik van internet is het een aantrekkelijke omgeving voor criminelen om snel en veel slachtoffers te benaderen. Daarnaast is de kans om gepakt te worden kleiner.

In dit artikel vertellen wij je meer over cybercrime en welke vormen er bestaan, zodat je bewust en veilig kunt internetten.

Lees meer

Zender van de maand: Slam!TV

Ieder maand kiezen wij één zender uit als onze zender van de maand. Zo kun je iedere maand een andere zender uitproberen. In juli is dat Slam!TV. 

Lees meer

3 gratis films voor Vaderdag!

Speciaal voor Vaderdag bieden wij dit weekend op Interactieve TV 3 gratis films aan. Dus verras je man of vader met een heerlijk avondje voor de buis.

Lees meer

Boomerang, in juni te zien op kanaal 33

Ieder maand kiezen wij één zender uit als onze zender van de maand. Zo kun je iedere maand een andere zender uitproberen. Deze maand is dat Boomerang. 

Lees meer

Einde ondersteuning nieuwsgroepen

Tot voor kort heeft ON nieuwsgroepen aangeboden. Helaas zal deze functie niet langer ondersteund worden.

Lees meer